Suvla’nın Kalbİnde Bİr GÜn

Trakya Bağ Rotası’ndaki turuma üreticilerle önceden irtibat kurarak çıktım. Klasik ve turistik bağ-şaraphane gezisi gerçekleştirmek istemiyordum ve bunu da kendilerine en baştan belirtiyordum. Ben onlarla sohbet etmeye, şarap üretim süreçlerinin detaylarını öğrenmeye gidiyordum ve onların zamanlarına ihtiyacım vardı. Hal böyle olunca karşı taraftaki kişilerin uygun olduğu zamanlara göre oluşturdum programımı ve bu da Trakya içinde belli bir doğrultuda değil de inişli, çıkışlı, zikzaklı bir rota izlememi gerektirdi. Kırklareli’ndeki bağ bozumunun ertesi günü Trakya’nın en Güney ucuna, Eceabat’a indim çünkü Suvla bana o gününü ayırabileceğini bildirmişti.

Daha önceden Suvla’nın başlangıç ve orta segmentteki şaraplarından bazılarını tatmıştım ve beni tatmin etmişlerdi. Bodrum’da kendilerine ait satış noktaları olması ve bazı zincir marketlerde yer almalarından ötürü “ne zaman istersem alırım” diyerek daha özel şaraplarını denememi geciktirmiştim. Eceabat’ta, Suvla Şarap Fabrikası’nda geçirdiğim gün benim için çok benzersiz bir deneyimdi. Charlie, Willy Wonka’nın Çikolata Fabrikası’nda nasıl büyülendiyse ben de ona benzer bir his yaşadım.

Şarap üretim macerasına 2003 yılında başlayan Suvla, 2012 yılında lansman yapmış, ilk yılında çeşitli uluslararası yarışmalardan 18 ödül almış bir üretici. Selim Zafer Ellialtı’nın çok ince düşünüp, planlı hareket ederek yarattığı markası, bu gün ülke şarapçılığının ana aktörlerinden biri konumuna gelmiş durumda. Uluslararası üzümlerden farklı kalitelerde oldukça başarılı şaraplar üretmeleri yanında yerel türlere de büyük özen göstermeleri takdir edilmesi gereken bir konu. Aldıkları ödüller dışında tüketici nezdinde de beğenilmeleriyle başarılarını ispat eden Suvla ekibi, İstanbul Kanyon’da açtıkları yeni tadım barlarıyla şarap severlere bir araya gelmek için de güzel bir alternatif yarattılar.

Kararlaştırdığımız saatten önce orada olduğum için Suvla’nın şu an winemaker’lığını yapan Hikmet Ataman’ı beklerken ortamı daha detaylı inceleme fırsatı buldum. Fabrikanın önünde meyve ağaçlarıyla dolu harika bir bahçe bulunuyor. Burada oturup kadeh şarabınızı alıp ortamın güzelliğine de kendinizi kaptırabilirsiniz, menüden seçeceğiniz lezzetlerle kendinizi şımarta da bilirsiniz. Ben dallardaki narlar mı daha güzel, ayvalar mı diye düşünürken Hikmet geldi. Şarap dünyasında, önemli noktalarda genç yüzleri gördükçe şu an her ne kadar emekleme aşamasında olan bir ülke şarapçılığımız olsa da geleceğe daha umutla bakabiliyorum. Hikmet, yurt içinde ve yurt dışında çeşitli üreticilerde görev almış, Fransa’da kendi alanı üzerine master gerçekleştirmiş bir winemaker. Hasatlar yeni bittiği, üretimin en yoğun şekilde devam ettiği bir dönemde orada olduğum için üretim sürecini en baştan görebilme imkanına sahip oldum. Üzümlerin ayıklama bantlarında elenmesinden, saplarından ayrılmasından, çıt’latılmasından, tanklara alınma süreçlerine kadar pek çok detayı doğrudan gözlemleyebildim. Hikmet de her türlü ayrıntıyı oldukça basit bir dil ile anlatarak üzümün şaraba dönüşümüne dair zihnimdeki taşların daha güzel şekilde yerlerine oturmasını sağladı. Trakya Bağ Rotası’ndaki turum boyunca farklı üretimhaneler gördüğümden dolayı bir kıyaslama yapacak olursam Suvla’nın tesisinin çok başarılı şekilde dizayn edildiğini belirtebilirim.

İlk defa şıranın, fermantasyona yeni başlamış üzümlerin tadına bakma fırsatım oldu Suvla’da ve gerçekten çok hoştu. Hikmet’in eşi Ecem de normalde bir maker olduğu halde şu günlerde Suvla’nın kalbinde, restoran ve mağaza kısımlarıyla ilgilenmekteymiş. Üretim tesislerini, fıçıların olduğu alanları gezmeyi bitirdikten sonra tadım için kendisiyle bir araya geldik. Şaraplar arasında uluslararası üzümlerden denemediklerim yanında özellikle yerel üzümlerden yapılan şarapları denemeyi çok istiyordum. Benim isteklerim ve kendi yönlendirmeleriyle Ecem çok çok güzel bir tadım seçkisi oluşturdu. Çok fazla şarabın açıldığı bir tadımdı fakat beni en çok etkileyen şarap Karasakız oldu diyebilirim. Daha önce kendisiyle karşılaşmıştım ve itiraf etmek gerekirse genelde gövdeli şarapları tercih eden biri olarak pek ilgimi çekmemişti. Fakat gerçekleştirdiğimiz tadım fikirlerimde ve zevklerimde ciddi değişikliklere sebep oldu. Hafif ve meyvemsi bu şarap gerçekten başlı başına bir cevher. Monosepaj olarak da oldukça başarılı olan Karasakız, Petit Verdot ile buluştuğunda ise tarifsiz bir güzelliğe erişmiş. Petit Verdot’yu her daim seven biri olarak bu beraberlikten aldığım zevki tarif edecek kelimeler ne yazık ki lügatımda mevcut değil. Ecem’in en büyük jesti ise bir klasikten geldi. Normalde tadımlara çıkmayan Grand Reserve Cabernet Sauvignon 2012’yi sohbet arasında çok merak ettiğimi dile getirmiştim. Kendisi de bu büyük şarabı tadımın sonunda tattırma kibarlığını göstererek zaten keyiften havalara uçtuğum günü daha da efsanevi hale getirdi.

Eceabat’ta, Suvla’nın kalbinde geçirdiğim bir tam gün hem şarabın üretim süreçlerine dair kafamdaki soru işaretlerinin ortadan kalkmasına, hem de ülkenin önde gelen şarap üreticilerinden birini daha yakından tanımama vesile oldu. Yolunuz Çanakkale, Gelibolu’ya düşerse Eceabat’a ve Suvla’ya uğrayın demeyeceğim. Kesinlikle orayı ziyaret etmek için kendinizi programlayın ve gidin, pişman olmazsınız.

ALL FOOTBALL — Areli https://www.football-shirtssale.com/ Sportswear United Kingdom Cheap Football Shirts shop:https://www.football-shirtssale.com/
It must be difficult attempting to provide you with a new football kit design. Whatever the occasion, customized T-shirts are perfect when a plain boring printed T-shirt simply won’t do. From the cheap football shirts uk stadium stands to your front room couch, pay homage to the game with Nike® NFL sport kits , NFL hats , shirts and more Manchester United Away Black Football Shirt 2019/2020 officially licensed NFL gear. Lamp Thought Icon Png Luxury 13 Sporty Soccer Football Icons Freebie Pinterest images and photos assortment that posted right here was fastidiously selected and uploaded by Rockymage crew after choosing the cheap Celtic football shirts ones which can be best among the others.
Shoulder numbers are normally 4″ numbers, positioned 2″ from the top of Celtic Home Football Shirt 2019/2020 the shoulder on the custom football kit. We’ve got personal factories to supply soccer kits Q:How is the quality9 A:We only sale excellent football kits. Design customized camouflage kits , hoodies, t-shirts, hats and equipment so as to add extra fashion Kid kits Manchester United Home Football Shirt 2019/2020 to your crew’s appearance. Take a minute to fill out the request kind with some data about your customized football uniforms.
Our personalised T-shirts have been examined cheap premier league football kits for lasting efficiency as we all know how vital high quality is for you if you design your personal T-shirt. Peronalise T-shirts with your personal design or select Manchester United White Football Shirt 2019/2020 from a number of thousands of ready obtainable T-shirt design templates. Wooter Attire means that you can create absolutely customizable football uniforms. The VO2 Football Shirt Manchester United Home Football Shirt 2019/2020 is the basic garment for every soccer crew.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir